7 juni 2012 - World Trade Center The Hague geopend

publicatie datum: do 7 jun 2012Persbericht                                                  
7 juni, 2012

 

World Trade Center The Hague geopend

Het World Trade Center in Den Haag is vandaag officieel geopend. Het WTC is gevestigd in kantorencomplex Prinsenhof in het Beatrixkwartier, onderdeel van Den Haag Nieuw Centrum. Vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest is de eigenaar van het gebouw en exploiteert het WTC, het college van B & W is licentiehouder.

 

De opening werd verricht door demissionair minister Liesbeth Spies, in het bijzijn van burgemeester Jozias van Aartsen, wethouder Henk Kool en Allard van Spaandonk van Bouwinvest. Daarbij waren tientallen vertegenwoordigers uit de nationale- en internationale zakenwereld aanwezig.

 

 

De realisatie van het WTC is een geweldige opsteker voor Den Haag. Burgemeester Jozias van Aartsen: "Het World Trade Center past uitstekend bij het profiel van Den Haag als Internationale stad van vrede en recht. Daarnaast zorgt het WTC voor extra werkgelegenheid, iets waar álle Hagenaars van kunnen profiteren."

Bas Jochims, hoofd asset management kantoren van Bouwinvest: "Na een bewezen succesvolle exploitatie van vastgoed, faciliteiten en services is WTC The Hague een logische volgende stap voor ons. Met het WTC zal verder worden bijgedragen aan succesvol ondernemerschap. Niet alleen voor onze huurders, maar voor veel bedrijven uit de regio."

 

Internationale bedrijven
Het WTC is gericht op de internationale zakenwereld. Bedrijven en organisaties actief op het gebied van internationale handel kunnen zich erin vestigen. Verder zijn er horecavoorzieningen, faciliteiten voor kenniswerkers en vergader- en congresruimten.

 

Stichting WTC

De Stichting WTC The Hague houdt toezicht op de activiteiten van het WTC. Voorzitter is oud-ambassadeur Frans Engering, bestuursleden zijn vertegenwoordigers van het regionale bedrijfsleven, het hoger onderwijs en de Kamer van Koophandel.

Een speciale WTC The Hague International Business Club gaat activiteiten organiseren voor internationaal opererende bedrijven en instellingen in de regio.

 

Voor meer informatie:

Ines van Steenbergen, Bouwinvest: 06 - 51 23 07 84

Mieke Wytema, Gemeente Den Haag: 06 - 52 44 36 69

Een foto van de officiële opening is op aanvraag verkrijgbaar (06 - 51 23 07 84)
www.wtcthehague.com


Maandoverzicht | Jaaroverzicht